Sporten met Knieklachten

Sporten met Kniepijn

Bij SPARK Kan jij blijven sporten, al zijn jouw knieklachten nog zo erg.

Knieklachten komen heel veel voor, als gevolg van ouderdom, slijtage, belasting, aandoeningen bijvoorbeeld aan het kraakbeen of een ongeval. Waarom stoppen met bewegen? Onder begeleiding van de juiste specialist binnen ons team kan jij blijven bewegen en blijft sporten onderdeel van jouw gezonde levensstijl en uiteraard ook van jouw herstel na blessures!

Anatomie van de knie

Het kniegewricht vormt de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen, waarmee de knie 140° kan worden gebogen en 8° gedraaid. In het kniegewricht komen vier botten samen, het bovenbeen (femur), het onderbeen bestaand uit het scheenbeen (tibia) en kuitbeen (fibula) en aan de voorkant de knieschijf (patella). Gewrichtsbanden ofwel ligamenten versterken het kniegewricht. De binnenband (mediale band) en buitenband (laterale band) zorgen voor de zijdelingse stabiliteit. De voorste en achterste kruisband voorkomen dat het onderbeen naar voren of achteren schuift. Tussen het bolvormig kraakbeen van het bovenbeen en het platte kraakbeen van het scheenbeen zit aan de binnen- en buitenkant een maanvormig stuk kraakbeen: de binnen (mediale) en buiten (laterale) meniscus die schokken dempen.

Aandoeningen van de knie

 

ARTROSE (SLIJTAGE) VAN DE KNIE
GESCHEURDE KRUISBAND
SLIJMBEURSONTSTEKING IN DE KNIE
GEWRICHTSMUIS VAN DE KNIE (OSTEOCHONDRITIS DISSECANS)
KNIESCHIJFPIJN OF THEATERKNIE
LOPERSKNIE OF RUNNERSKNEE
INSTABILITEIT VAN DE KNIESCHIJF
MENISCUSSCHEUR OF VOETBALKNIE
PEESONTSTEKING IN DE KNIE
SPRINGERSKNIE OF JUMPERSKNEE

 

Hoe ziet zo’n beweegprogramma er dan uit?

Onder begeleiding van de juiste specialist blijf jij actief bezig om zowel te werken aan jouw herstel als er voor te zorgen dat jij op verantwoorde wijze de rest van jouw lijf kan aansterken. In combinatie met jouw eigen trainer, ons team van specialisten op het gebied van Personal Training en Fysiotherapie en jouw eigen op maat gemaakte programma behaal jij jouw doelen.

De baas zijn over jouw knieklachten

Tijdens het sporten geen pijn meer voelen en vrij kunnen bewegen! Dat is ons doel! Laat jezelf begeleiden door de kniespecialist uit de regio. Maak nu een afspraak voor jouw intake bij SPARK Personal Training!

Verified by MonsterInsights