Heupklachten

Heupklachten

Heupklachten

Heupklachten

Hoe om te gaan met heupklachten en welke oefeningen kan ik doen?

Wij helpen jou uiteraard graag verder maar de bron van de oplossing ligt hem vaak in het leren begrijpen van jouw heupklachten. Waar komen jouw klachten vandaan en hoe zijn deze bijvoorbeeld ontstaan. Alleen dan kan er een op maat gemaakte oplossing worden bedacht voor jouw probleem. Ons team is gespecialiseerd in het uitvragen van de klachten om zo snel als mogelijk de oorzaak van jouw pijn te achterhalen.

Lees bijvoorbeeld eens het artikel van onze Fysiotherapeuten over heupklachten! Wij zijn benieuwd wat jij hier van vindt.

Heupklachten

Maar welke oefeningen kan ik doen voor mijn heupklachten?

Een greep uit de oefeningen die wij toepassen wanneer jij sport specifiek moet trainen voor om jouw klachten onder controle te krijgen:

– Hip Thruster | Begin door te liggen in rug lig. Duw vanuit jouw hakken jouw heupen omhoog en span hierbij zo hard als mogelijk jouw bilspieren en hamstrings aan. Kies ervoor om deze kort vast te houden in de bovenste positie en niet compleet ontspannen onderin.

– Single Leg Step Up | Een korte balans oefening waarbij jij alle kracht levert uit één been. Stabiliteit komt vanuit jouw bovenbeenspieren en bilspieren. Duw jouw knie naar buiten tijdens de oefening en zak in een rustig tempo weer naar beneden om vervolgens niet helemaal te ontspannen voordat jij weer rechtop staat.

– Clam Shell | Een abductie vanuit de heup waarin in de bovenste positie de bilspier volledig onder spanning moet zijn. Gericht op het leren aansturen van de bilspier en controle gedurende een zijwaartse beweging.

– Hip Abduction | De oefening met de meeste verzuring in de bilspier! Hij vraagt om een rustige uitvoering en daarnaast ook om controle in zowel begin als eindpositie. Til jouw gestrekte been op vanuit zij lig en lever alleen kracht vanuit jouw bovenbeen / bilspier.

Onze video bekijken omtrent de bovenstaande oefeningen kan uiteraard ook!

Bekijk hem hier!

Just getting started!

Uiteraard is dit pas het begin! Jij bent er nog niet en het probleem is nog niet opgelost. Voor de blik van de specialist hoef je alleen maar even contact met ons op te nemen via in**@sp*****.nl of bel naar de club: 079 890 9517

Verified by MonsterInsights