Last van kniepijn?

Last van kniepijn?

kniepijn

Ik heb last van Kniepijn

Daar zit jij niet op te wachten, hoe kom jij aan kniepijn?

Vaak zorgt kniepijn voor aanhoudende en zeurende klachten die ook in rust merkbaar zijn. Dit kan komen door een verkeerd beweegpatroon, overbelasting of een verkeerde beweging. Maar het feit blijft dat jouw klachten vaak lastig te verklaren of op te lossen zijn. Hoe komt dat toch?

Het kniegewricht is een complex gewicht waar 2 botten, meerdere spieren, pezen, banden en 2x een meniscus samen komen. Door dat het een beweeglijk gewricht is, is het extra gevoelig voor blessures en pijntjes. Dagelijks krijgt de knie een hoge belasting te verduren en over tijd maakt dit het gewricht dan ook kwetsbaar. Er zijn vele oorzaken voor jouw kniepijn en elke mogelijkheid kan onderzocht worden door een specialist.

Maar wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

Meer voorkomende oorzaken kniepijn.

Door de complexiteit van het gewricht en de kwetsbaarheid van het gewricht is het moeilijk om een direct antwoord te hebben voor jouw klacht zonder aanvullend onderzoek. Uitzonderingen daar gelaten uiteraard. Wanneer jij van jouw fiets valt op jouw knieschijf, is het logisch wat de oorzaak is en ook wat er aan de hand kan zijn.

De meest voorkomende klachten zijn:

– Knie-artrose

– Iliotibiaal Band Syndroom

– Ontstoken slijmbeurs ontsteking

– Gescheurde meniscus

Wat kan ik doen aan mijn knieklachten.

Er is een hoop wat jij zelf al kan doen aan jouw klachten om zo de eerste pijn te verminderen. Bij acuut letsel is het verstandig om de knie te koelen om eventuele zwelling te verminderen en ervoor te zorgen dat de zwelling de bewegelijkheid van het gewricht niet in de weg gaat zitten.

Daarnaast is het belangrijk om jouw verstandig om te gaan met jouw knieklachten en buiten dat het advies altijd is om te blijven bewegen ook verstandig om te gaan met jouw rust. Niet alles op alles zetten en 46x per dag jouw oefeningen doen om dat jij denkt dat dat het herstel gaat bevorderen. Geef jouw knie ook rust, alleen zo kom jij snel van jouw kniepijn af.

Hoe moet ik bewegen met kniepijn?

Neem om te beginnen jouw klachten serieus en ga niet zelf een beetje lopen aanrommelen met youtube video’s en de 10 beste tips artikelen. Jouw klacht is helaas toch echt jouw klacht. Geen enkel lichaam en geen enkele knie is hetzelfde. Elke vorm van kniepijn kan dus ook anders opgelost worden per persoon.

Begin jouw route bij een specialist. Maak een afspraak bij een Fysiotherapeut en/of Personal trainer bij jouw in de buurt en stel een persoonlijk beweeg en herstel programma op wat afgestemd is op jouw dagelijkse beweegprogramma en leefprogramma. 

Ons advies m.b.t. jouw kniepijn?

Een persoonlijk programma bij ons begint altijd bij een uitgebreide anamnese. Tijdens dit gesprek proberen zo goed als mogelijk te achterhalen hoe jij dagelijks beweegt en hoe jouw klachten wellicht kunnen zijn ontstaan. Om een goede oplossing voor jou te kunnen bedenken moeten wij eerst jou leren kennen en weten hoe jij dagelijks beweegt.

Daarnaast willen wij een korte beweeganalyse afnemen om te zien hoe jouw blessure jouw beweegpatroon aanpast. Na de achtergrond van jouw kniepijn en de huidige situatie in kaart gebracht te hebben kunnen wij beginnen aan het opstellen van een beweegplan / herstelplan m.b.t. jouw klachten.

Ons streven is om van te voren een duidelijke aanwijzing te geven hoe lang het herstel van jouw klacht gaat zijn en ook in welke mate wij met jou aan de slag gaan. Hierbij houden wij altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en de ernst van de klacht.

Wij helpen jou verder!

Maak nu een afspraak met een van onze specialisten om van jouw kniepijn af te komen. Vul ons contact formulier in en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met jou op!

Verified by MonsterInsights