Jade Gaal – van der Vrede

Jade Gaal – van der Vrede

Maak kennis met Jade. Jade is lid van SPARK sinds 8 januari 2018. Toen zij voor het eerst binnen kwam was ze 11kg zwaarder en had ze nauwelijks de kracht om trap te lopen of om boodschappen te doen. Dit door een tekort aan conditie en spierkracht, maar ook door de chronische nekklachten die Jade al een aantal jaar ervaarde. Toen Jade besloot om met ons aan de slag te gaan had ze als doelstelling dat ze haar conditie wilde verbeteren en dat ze wilde afvallen. Jade wist dat zij dat een lange weg te gaan had.
Bij de eerste drie maanden sporten bij SPARK zegt ze zelf geen dag te hebben rondgelopen zonder spierpijn. Met veel geklaag en excuusjes kwam ze door haar trainingen heer. Jade: ’’Ik kwam echt van 0, dus het duurde echt even voordat dat iets was. Ik had elk mogelijk excuus om bepaalde oefeningen niet te doen, maar daar prikte trainers Stefan en Casper doorheen’’. Na negen maanden trainen merkte ze verandering. Ze werd sterker, haar conditie verbeterde en ze zag haar lichaam fysiek veranderen. Het enige wat niet echt veranderde was haar lichaamsgewicht. Die wilde namelijk niet omlaag. Tot dat ze mee deed aan de Weightloss Camp en ze begeleiding kreeg van Robin.
Met de Weightloss Camp in oktober ging Jade er volledig voor. De eerste seminar over de basis van voedingsleer en vetverbranding was voor Jade een eye-opener. Jade: ‘’Ik begreep gewoon echt hoe het lichaam werkte en daar kon ik erg veel mee’’. Tijdens de Weightloss Camp heeft Jade geleerd dat afvallen het beste werkt door een leefstijl verandering, en niet door een tijdelijk dieet wat zorgt voor tijdelijk resultaat. Jade is anders gaan kijken naar tijd als een bepalende factor in het afval proces en is vooral gaan kijken naar het grotere plaatje. Dit met als resultaat dat zij 8kg is afgevallen in 10 weken tijd! Na de Weightloss Camp heeft Jade de progressie doorgepakt, met als resultaat dat zij nu in totaal 11kg is afgevallen. Jade: ‘’Ik ben nu erg blij met hoe ik er uit zie, maar ook met alles wat ik kan. Vroeger moest ik achter mijn kinderen aan fietsen wanneer zij vooruit gingen, maar nu kan ik met al het spelen meekomen zonder enige problemen’’.
Nu het afvallen was gelukt was er nog één probleem dat aangepakt moest worden, Jade haar nekklachten. Deze klachten zijn 10 jaar geleden ontstaan bij een auto ongeluk en zijn nooit meer volledig hersteld. Jade: ‘’Van zowel verschillende artsen als fysiotherapeuten kreeg ik te horen dat ik de klachten maar moest accepteren omdat deze nooit meer weg zouden gaan’’. Tijdens een PT sessie viel het Robin op dat Jade duizelig werd wanneer ze omhoog keek. Dit vond Robin niet oké, dus raadde hij Jade aan een afspraak te maken bij één van de fysiotherapeuten.
De fysiotherapeut concludeerde dat er een blokkade zat tussen twee nekwervels. Na twee behandelingen had Jade meer bewegingsvrijheid en was zowel de pijn als de duizeligheid weg! Het belangrijkste wat Jade heeft geleerd van de fysiotherapeut is hoe zij zelf de nek flexibel kan houden. Hierdoor kan ze, elke keer als ze weer klachten ervaart, haar oefeningen doen waardoor de klachten vanzelf weer weg gaan. Nu is Jade voor het eerst in 10 jaar tijd nekpijn vrij. Jade: ‘’Ik kan mijn zoontje weer boven mijn hoofd tillen, iets wat ik voorheen nooit kon doen’’.
Nu staat Jade hier. In haar eigen woorden ‘’is ze er nog niet’’, maar heeft ze al een hoop bereikt. Jade is een kanjer en wij bedanken haar voor haar vertrouwen en keiharde inzet. Jade heeft nog een laatste boodschap voor de lezer: ‘’Pas wanneer je volledig voor jezelf gaat kiezen gaan er echt dingen veranderen. Bewust keuzes voor jezelf maken en voor wat je wilt bereiken op de lange termijn. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, helemaal niet met je personal trainer die je goed door het proces begeleidt. Voel je je oncomfortabel, dan is dit juist iets wat je door moet zetten. Als ik het kan, kan iedereen het!’’
Wil je meer weten over wat SPARK voor jou kan betekenen!
Neem dan contact met ons op!
Verified by MonsterInsights