Verrekte spier! Hoe kom ik er van af?

Verrekte spier! Hoe kom ik er van af?

verrekte spier

Verrekte spieren en de oplossing

Het vervelende gedeelte van een verrekte spier

Hard trainen, jezelf uitdagen en lekker die grenzen verleggen in of buiten de sportschool! We weten allemaal hoe het voelt. Een stukje succes beleving want je bent merkbaar sterker geworden! Yes, al dat harde werk werpt eindelijk zijn vruchten af. Heel de dag vertel jij aan iedereen wat jij bereikt hebt… Maar dan ineens merk je, ik ben te ver gegaan! De volgende ochtend ben jij niet meer vooruit te branden! Van topsporter naar oude pensionado! Wat is er gebeurd vannacht? Nou dit heet nou een verrekte spier!

Wat is een verrekte spier?

Een spierverrekking veroorzaakt tijdens de inspanning een pijn die je over de hele lengte van de spier voelt, en die je niet goed kan lokaliseren. Er is geen bloeduitstorting en geen zwelling. Als je beweegt, wordt de pijn erger. Kortom, niet prettig zo’n verrekte spier!

Hoe kom ik hier weer van af?

Er zijn eigenlijk meerdere manieren! De belangrijkste manier is toch wel om gewoon te rusten en het lichaam de tijd te geven om te herstellen. Gewoon een keer verstandig doen! Maar wil jij het herstel helpen bevorderen? Dat kan natuurlijk ook!

De RICE-methode is eentje om te onthouden, als het weer zover is.

  • RUST: Vermijd belastende activiteiten – met name bewegingen waarbij de blessure veroorzaakt werd. Rust is de sleutel tot herstel, dus wees niet te zuinig.
  • IJS: Gebruik een ijspack gewikkeld in een handoek (of iets kouds uit de diepvries) en leg je pack 20 minuten op de plek des onheils. Dit kun je meerdere malen per dag doen.
  • COMPRESSIE: Wikkel compressie-bandage om de plek waar het zeer doet. Vraag bij voorkeur je fysio om te helpen, zodat je de blessure niet erger maakt. Pas op dat je niet teveel druk uitoefent, of bloedtoevoer hindert.
  • ELEVATIE: Probeer rechtop te zitten. Dit betekent dat je zere lichaamsdeel boven je hart moet rusten. Dit voorkomt pijn en kloppingen. Je kunt tijdens het slapen ook kussens gebruiken om iets hoger te liggen.

Je kunt de RICE-methode toepassen 24 tot 48 uur na het ontstaan van de blessure. Is de voor je gevoel weggetrokken, ga dan niet meteen voluit. Neem voldoende rust en probeer daarna eerst met een lege stang de beweging te maken. Voeg langzaam maar zeker iets meer gewicht toe naarmate de tijd verstrijkt.

Weet jij niet meer wat je er mee aan moet?

Als je het echt niet meer weet of gewoon echt geholpen wilt worden door een professional kan jij bij ons gewoon langskomen voor een afspraak! Maak die afspraak via 0639798999 of mail naar ha***@sp****************.nl en jij kan z.s.m. bij ons terecht!

Verified by MonsterInsights